Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021

Δεντρολίβανο, πως να φυτέψουμε, να φροντίσουμε το φυτό στον κήπο των αρωματικών η σε γλάστρα

Το δεντρολίβανο είναι ένας αιώνιος αιθάλης θάμνος με πανέμορφα μπλε άνθη που θα τον φυτέψουμε μια φορά στον κήπο μας και θα τον έχουμε για πάντα.

Λατρεύει το μεσογειακό κλίμα και με την σωστή υγρασία στις ρίζες του μπορεί να μείνει ένας μικρός πυκνός θάμνος η να φτάσει σε ύψος αρκετά μέτρα.

Χρησιμοποιείται σε αρκετά πιάτα, μαρινάδες,και τουρσιά η για να αρωματίσει ελαιόλαδο.

Μπορούμε να τον σπειρουμε την Άνοιξη όπως όλα τα αρωματικά, όμως είναι αργής ανάπτυξης και θα κάνει πάρα πολύ καιρό να μας δώσει μεγάλα φυτά.

Η πιο γρήγορη λύση είναι να πάρουμε ένα ετοιμο φυτό η να τον πολλαπλασιασουμε με μόσχευμα που είναι πολύ πιο γρήγορη η ανάπτυξη του.

Βίντεο με τον πολλαπλασιασμό με μόσχευμα ΕΔΩ.

Και πως το φυτέψαμε μετά σε γλάστρα ΕΔΩ.

Αν επιμένετε στον σπόρο θα χρειαστούν έως και 3 εβδομάδες να φυτρώσουν στους 15 -20 βαθμούς Κελσίου. Τα νεαρά φυτά θα είναι έτοιμα να μπουν στην οριστική τους θέση σε 2 μήνες.

Το χώμα του πρέπει να στραγγίζει καλά γιατί η υγρασία στις ρίζες το ενοχλεί. Αλλά δεν πρέπει να ζει και στην ξηρασία, για να αναπτυχθεί σωστά.

Το κλαδεύουμε για να πάρει το σχήμα που θέλουμε.

Αν βλέπουμε ότι έχουμε βαρύ χειμώνα και δεν επιβιώνει στην περιοχή μας μπορούμε να το έχουμε σε γλάστρα και να το μεταφέρουμε σε εσωτερικό χώρο το χειμώνα.

Μπορούμε να κόψουμε μπουκέτα που θα τα αποξηράνουμε σε καλά αεριζόμενο και σκιερό χώρο, και να έχουμε ξερό δεντρολίβανο στο βαζάκι της κουζίνας μας.

Κλαδεύουμε μέχρι και το 1/3 του δεντρολίβανου για να το βοηθήσουμε να βγάλει νέους βλαστούς.

Μάθε να καλλιεργείς ρίγανη ΕΔΩ.

Νεκταρία Βλασση
 blogger - youtuber 
ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΜΟΥ ΕΔΩ
 ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΕΔΩ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείς να αφήσεις το σχόλιο η τις ερωτήσεις σου ΕΔΩ

Καλλιεργώ κήπο αρωματικών

Πως αποθηκεύουμε τα αυγά μας και πόσες μέρες διατηρούνται εντός η εκτός ψυγείου

Τα φρέσκα αυγά από τις κότες μας, διαφέρουν  κατά πολύ από τα αυγά του εμπορίου σε πολλά σημεία. Το βαθύ πορτοκαλί του κρόκου και οι διάφορε...

Μάθε πως...