Τρίτη 9 Μαρτίου 2021

Λαχανίδες, σπορά, καλλιέργεια και φροντίδα του φυτού στον κήπο η σε γλάστρα

Οι λαχανίδες είναι λαχανικό ψυχρής περιόδου και καλλιεργείται Άνοιξη και φθηνοπωρο. Ο δροσερός καιρός αναδεικνύει την γλυκιά γεύση του φυλλώματος του.

Ανήκει στην ίδια οικογένεια με το μπρόκολο, το κουνουπίδι,  τα λαχανάκια Βρυξελλών και το λάχανο.

Ξεκινάμε με σπορά σε βάθος 0,5 εκατοστά το πολύ σε θερμοκρασίες 15-20 βαθμών Κελσίου. Αν δεν έχουμε αυτές τις θερμοκρασίες την Άνοιξη κάνουμε σπορά σε εσωτερικό χώρο σε μικρά δοχεία για να κερδίσουμε χρόνο.

Θα μεταφυτέψουμε τα φυτά  στον κήπο η σε γλάστρες μόλις η θερμοκρασία είναι στα επίπεδα που είπαμε και τα φυτά είναι περίπου 4-5 εκατοστά ύψος με 4-5 φύλλα.

Τα φυτά γίνονται μεγάλα και σίγουρα θα χρειαστεί να τα αραιώσουμε. Τα φυτεύουμε σε απόσταση τουλάχιστον 50 εκατοστά το ένα από το άλλο, η σε μια γλάστρα μόνο του κάθε φυτό.

Είναι σημαντικό τα φυτά να είναι καλά ποτισμένα, την περίοδο που δεν βρέχει.

Μεγαλώνει εξίσου καλά και στον ήλιο και την σκιά. Σίγουρα όπως όλα τα φυτά θέλει ελαφρύ χώμα με καλή αποστράγγιση.

Αναλυτικά η Ανοιξιάτικη σπορά σε βίντεο ΕΔΩ.

Λιπαίνουμε μια φορά το μήνα με βιολογικό λίπασμα για πράσινα λαχανικά. 

Μαζεύουμε φύλλα από κάτω προς τα επάνω καθώς μεγαλώνουν στο φυτό. Όσο πιο μικρά είναι τα φύλλα τόσο πιο γλυκά και τρυφερά είναι.

Μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε σε σαλάτες, σούπες, smoothies, πίτες. Εγώ φτιάχνω μια υπέροχη σάλτσα για τρουμπετινια και λαχανίδα που μας αρέσει πολύ.

Αν θέλετε να την δοκιμάσετε θα την βρειτε ΕΔΩ.

Καλλιεργήστε την ίδια εποχή και μαρούλι ΕΔΩ.

Νεκταρία Βλασση
blogger - youtuber 
ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΜΟΥ ΕΔΩ
ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΕΔΩ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείς να αφήσεις το σχόλιο η τις ερωτήσεις σου ΕΔΩ

Καλλιεργώ κήπο αρωματικών

Πως αποθηκεύουμε τα αυγά μας και πόσες μέρες διατηρούνται εντός η εκτός ψυγείου

Τα φρέσκα αυγά από τις κότες μας, διαφέρουν  κατά πολύ από τα αυγά του εμπορίου σε πολλά σημεία. Το βαθύ πορτοκαλί του κρόκου και οι διάφορε...

Μάθε πως...