Γιατί να ασχοληθώ με την κηπουρική;Έχεις κήπο αλλα δεν ξέρεις πως να καλλιεργείς;Έχεις μπαλκόνι και θέλεις να το μετατρέψει σε μικρο κήπο; Ήρθε η ώρα να μάθεις πως να καλλιεργήσεις τα δικά σου φυτά και να φτιάξεις ένα όμορφο μέρος χαλάρωσης.

Δεν χρειάζονται πολλά για αρχή, αγαπη για τα φυτά, όρεξη,λίγος ελεύθερος χρόνος,χώμα,σπόρο, και ξεκινάμε!!!Στη ζωή στη φύση θα μάθεις να καλλιεργείς όσα χρειάζεσαι για το τραπεζι σου και την ψυχική σου  υγεια! Καλλιεργείς φυτά και μαζί τους καλλιεργείς την χαρά και την ηρεμία σου.   

Αρκούν λίγα τετραγωνικά κήπου η βεράντας και να καλλιεργήσουμε τα δικά μας λαχανικά ακόμα και σε γλάστρες στο μπαλκόνι μας, και να απολαμβάνουμε τα δικά μας λαχανικά όλο το χρόνο.

Τα τελευταία χρόνια με την απειλή των φυτοφαρμάκων στον κρόταφο η ανάγκη για ένα δικό μας λαχανόκηπο έστω και μικρά όλο και μεγαλώνει.Τα μεταλλαγμένα και τα φυτοφάρμακα μας ωθούν όλο και περισσότερο στο να έχουμε όλοι έστω και ένα μικρο κομματι στην ζωή μας, το οποίο θα αφιερώνουμε λίγο από τον πολύτιμο χρόνο μας , στην περιποίηση ενός λαχανόκηπου.

  Τα προϊόντα της οικιακής παραγωγής είναι πολύ πιο νόστιμα γιατί κόβονται ώριμα. Αντίθετα, αυτά του εμπορίου, για να αντέξουν το στάδιο της μεταφοράς και της έκθεσης στα ράφια των καταστημάτων, συλλέγονται άγουρα.

Επίσης τα οικιακά προϊόντα τα καταναλώνουμε φρέσκα γιατί δεν συντηρούνται μέρες πριν σε συνθήκες συντήρησης, και έτσι διατηρούν όλες τις βιταμίνες τους. 

Επίσης κάνετε ένα βήμα προς μια πιο υγιεινή και οικονομική ζωή καθώς φυτά σε μορφή σπόρου είναι πολύ φθηνότερα σε σχέση με έτοιμα μεγαλωμένα φυτά σε γλαστράκια και με ένα φακελάκι σπόρων θα αποκτήσετε πολλά φυτά .

Εκτονώστε το άγχος σας σκαλίζοντας, κλαδεύοντας,ποτίζοντας, τον κήπο σας και μάθετε στα παιδιά την αξία της κηπουρικής .Αν μέχρι τώρα δεν το έχεις κάνει θα δεις πόσο μπορεί ένας άνθρωπος να αγαπήσει ένα φυτό που μεγάλωσε μόνος του από ένα μικρο σποράκι και πόσο μπορεί μετά από αυτό να σεβαστεί την φύση και το έργο της.

Μέσα σε αυτό το μπλοκ θα μάθεις να το κάνεις με αγαπη έστω κι αν δεν το έχεις κάνει ποτέ πιο πριν...

ΞΕΚΙΝΑΜΕ;;;Κανε την εγγραφή σου πάνω δεξιά στο μπλοκ για να μπορέσεις και εσύ να μπεις στην κατάσταση με τα ονόματα που παίρνουν εκπτώσεις για σπόρους η πρώτες ύλες που χρειαζόμαστε από κάποια καταστήματα.

ΚΑΛΟΣ ΗΡΘΕΣ!!!. 


 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείς να αφήσεις το σχόλιο η τις ερωτήσεις σου ΕΔΩ

Καλλιεργώ κήπο αρωματικών

Πως αποθηκεύουμε τα αυγά μας και πόσες μέρες διατηρούνται εντός η εκτός ψυγείου

Τα φρέσκα αυγά από τις κότες μας, διαφέρουν  κατά πολύ από τα αυγά του εμπορίου σε πολλά σημεία. Το βαθύ πορτοκαλί του κρόκου και οι διάφορε...

Μάθε πως...