Προγραμματισμός στην κηπουρική

 Η καλύτερη στιγμή να σχεδιάσετε τον κήπο σας είναι στην αρχή της καλλιεργητικής περιόδου εκεί γύρω μετά τις γιορτές.
Οι πιο παλιοί ξέρουμε τι περίπου καλλιεργούμε κάθε χρόνο πόσα από αυτά τα φυτά χρειαζόμαστε και ποσά νέα φυτά θέλουμε να δοκιμάσουμε  στην νέα αυτή περίοδο.

Οι νέοι κηπουροί αρχίζουν με τα βασικά να μάθουν πρώτα τις ανάγκες να εξοικειωθούν με τα φυτά αυτά και σταδιακά θα προστεθούν κι αλλα.

Δυο από τα εύκολα λαχανικά είναι το μαρούλι και το ραπάνι για να αρχίσει κάποιος.

Κάνουμε ένα απλό σχέδιο του κήπου η του μπαλκονιού μας και τοποθετούμε μέσα τα φυτά  έτσι ώστε να έχουμε μια εικόνα για το τι θα καλλιεργήσουμε όλο το χρόνο που έχουμε μπροστά μας αυτό θα μας βοηθήσει να ξέρουμε τι σπόρους θα αγοράσουμε γιατί ίσως να έχουμε κάποιους δικούς μας από την προηγούμενη χρονιά.

Καταγράφουμε χώμα και βελτιωτικά χώματος και κάνουμε τον προυπολογισμό μας σύμφωνα με τα οικονομικά μας.
Μην ξεχνάμε πιθανά δοχεία όπως γλάστρες,παρτέρια,δίσκους σποράς.

Διαλέγουμε μια περίοδο με ηλιόλουστες μέρες έτσι ώστε να κάνουμε την προετοιμασία του χώματος για να είναι ετοιμο όταν θα έρθει η ώρα να μεταφυτέψουμε τα νεαρά φυτά μας, πχ αφαιρουμε ζιζάνια και ρίχνουμε τα εδαφοβελτιωτικα.
Τώρα μας μένει να βρούμε τον χώρο που θα έχουμε τα νεαρά φυντάνια μας αν αρχίζουμε καλλιέργεια μέσα στο σπίτι. Διαλέγουμε κάποιο ηλιόλουστο παράθυρο να έχει τουλάχιστον 6-8 ώρες την ημέρα φως. Διαφορετικά πρέπει να ετοιμάσουμε το κουτί βλάστησης που έχουμε κάνει σε βίντεο στο κανάλι.
Αν κάνουμε σωστά τις ενέργειες από την αρχή θα δούμε ότι το να καλλιεργήσουμε τα δικά μας φυτά δεν είναι τελικά ούτε τόσο δύσκολο ούτε τόσο χρονοβόρο όσο περιμέναμε.

Θα ανακαλύψουμε πραγματικά κάτι που μας δίνει απίστευτη ενέργεια και θέληση για ζωή.

Βλέποντας τους μικροσκοπικούς σπόρους να γίνονται μέρα με την μέρα φυτά που καλύπτουν τις ανάγκες της οικογένειας μας καταλαβαίνουμε την αξία της κηπουρικής!!!

Καλή επιτυχία 


ΒΙΝΤΕΟ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείς να αφήσεις το σχόλιο η τις ερωτήσεις σου ΕΔΩ

Καλλιεργώ κήπο αρωματικών

Πως αποθηκεύουμε τα αυγά μας και πόσες μέρες διατηρούνται εντός η εκτός ψυγείου

Τα φρέσκα αυγά από τις κότες μας, διαφέρουν  κατά πολύ από τα αυγά του εμπορίου σε πολλά σημεία. Το βαθύ πορτοκαλί του κρόκου και οι διάφορε...

Μάθε πως...