Σάββατο, 14 Μαΐου 2016

Ραπανι


Το ραπάνι καλλιεργείται σε όλο τον κόσμο για την σαρκώδη ρίζα του. Είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και βοηθαει στην καλή λειτουργία του εντέρου. Θεωρείται ένα από τα καλύτερα ορεκτικά και προστίθεται σε όλων των ειδών τις σαλάτες.
Είναι μονοετές φυτό ταχείας ανάπτυξης και υπάρχουν πάρα πολλά είδη από το πολύ μικρό έως αρκετά μεγάλο.
Η κατάλληλη εποχή για να σπείρετε ραπανάκι είναι όταν οι θερμοκρασίες είναι κάτω των 25oC γιατί μετά βλαστάνει πολύ γρήγορα είναι στεγνό και γενικά σκληρό οπότε σπέρνουμε συνήθως από το φθινόπωρο έως την άνοιξη.
Η σπορά γίνετε στο χωράφι η το παρτέρι κατευθείαν και η συγκομιδή συνήθως γίνεται 20- 40 ήμερες μετά.
 Ανάλογα πάντα την ποικιλία. Είναι καλό να σπέρνουμε μερικούς σπόρους κάθε 10 ημέρες έτσι ώστε να έχουμε συνεχή παραγωγή.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΔΩ ΣΧΟΛΙΆΖΕΙΣ