Τρίτη 2 Μαρτίου 2021

5 Λαχανικά με γρήγορη ανάπτυξη για να δοκιμάσετε την κηπουρική.

Τα πιο γρήγορα σε ανάπτυξη λαχανικά που θα μας δώσουν γρήγορη παραγωγή για να δοκιμάσουμε την κηπουρική οι αρχάριοι και να απολαύσουμε πιο γρήγορα λαχανικά από τα δικά μας χέρια.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόλαυση και δύναμη για έναν κηπουρό και ιδιαίτερα έναν νέο, να έχει γρήγορη παραγωγή. Εδω θα δούμε τα 5 πιο γρήγορα λαχανικά που θα έχουμε αμεσα στα πιάτα μας.

Ιδανικά μπορούμε με αυτά να καλύψουμε κενά στον κήπο η τις γλάστρες μας η να τα καλλιεργήσουμε ανάμεσα από δυο καλλιέργειες με μακρύ χρόνο. Συνοπτικές κάρτες καλλιέργειας θα βρειτε στο instagram για πολλά από αυτά.

1. Ραπανάκια: Χρειάζονται μόνο 3-4 εβδομάδες για να φτάσουμε από την σπορά στην συγκομιδή. Εξαιρετικά εύκολα στην καλλιέργεια αλλα και την ανάπτυξη τους. Μπορούμε να τα σπειρουμε απευθείας στο χώμα η σε γλάστρα και σε μερικές ημέρες θα δούμε τα πρώτα φυτά. 

2. Ρόκα: Χρειάζεται περίπου 20 ημέρες από την σπορά για να μαζέψουμε τα νεαρά φύλλα της πιπεράτης ρόκας και να την προσθέσουμε σε σαλάτες και πίτσες. Σπέρνουμε απευθείας σε γλάστρα η στο χώμα του κήπου, και αραιώνουμε καθώς μαζεύουμε.

3. Μαρούλι : Χρειάζονται περίπου 25 ημέρες  για να μαζέψουμε μικρά φύλλα από τα μαρούλια μας. Σπέρνουμε σε ευρύχωρη γλάστρα και μαζεύουμε μόνο τα φύλα της σε συνδυασμό με την ρόκα μπορούμε να φτιάξουμε υπέροχες σαλάτες.

4. Σπανάκι: Χρειάζεται μόνο 30 ημέρες από την σπορά για να μαζέψουμε φύλλα μαρουλιού και να τα προσθέσουμε σε σαλάτες , πίτες, και συνταγές. Σπέρνουμε σε γλάστρα η σε μικρά δοχεία και τα μεταφέρουμε στον κήπο. 

5. Καρότο: Σίγουρα δεν είναι από τα πιο γρήγορα όμως σε περίπου 50 ημέρες από την σπορά μπορούμε να μαζέψουμε νεαρά μικρά καρότα και να τα προσθέσουμε σε σαλάτες η όπου άλλου θέλουμε, αραιώνοντας με αυτόν τον τρόπο όσα θέλουμε να αφήσουμε να γίνουν μεγαλύτερα.

Δοκιμάστε αυτά τα λαχανικά σε γλάστρες στο μπαλκόνι και πάρτε μαζί και τα παιδιά σίγουρα θα είναι μια ευχάριστη εμπειρία και για εσάς και για εκείνα.


Νεκταρία Βλασση
 blogger - youtuber 
ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΜΟΥ ΕΔΩ
ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΕΔΩ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείς να αφήσεις το σχόλιο η τις ερωτήσεις σου ΕΔΩ

Καλλιεργώ κήπο αρωματικών

Πως αποθηκεύουμε τα αυγά μας και πόσες μέρες διατηρούνται εντός η εκτός ψυγείου

Τα φρέσκα αυγά από τις κότες μας, διαφέρουν  κατά πολύ από τα αυγά του εμπορίου σε πολλά σημεία. Το βαθύ πορτοκαλί του κρόκου και οι διάφορε...

Μάθε πως...