Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021

Πράσινη σούπα μπιζελιού, γρήγορο και ελαφρύ γεύμα

Ανοιξιάτικη ελαφριά σούπα για ένα ελαφρύ γεύμα η συνοδευτικό σε κύριος πιάτο.

Πράσινη σούπα  μπιζελιού

3 κουταλιές βούτυρο η λάδι

1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο.

5 φλιτζάνια κοτόπουλο ψιλοκομμένο

4 φλιτζάνια αρακά

1 μέτρια πατάτα κομμένη σε κύβους.

Αλάτι - πιπέρι 

Λίγη γραβιέρα η φέτα  τριμμένη για γαρνιτούρα

Τσιγαρίσουμε ελαφρά το κρεμμύδι στο λάδι η το βούτυρο.

Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και  νερό μέχρι να σκεπαστούν.

Σιγοβράζουμε με κλειστό καπάκι μέχρι να βράσουν τα υλικά περίπου 15-20 λεπτά.

Σουρώνετε και κρατάτε το ζωμό στην άκρη.

Περνάτε στο μπλέντερ όλα τα στερεά υλικά μέχρι να γίνουν κρέμα προσθέτοντας ζωμό όταν χρειάζεται.

Αραιώνετε την σούπα σας με τον ζωμό όσο σας αρέσει.

Αν χρειάζεται ζεσταίνουμε λίγο σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε την γραβιέρα από πάνω μόλις σερβίρουμε.

Σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί.

Αν θέλουμε μπορούμε να παραλείψουμε το κοτόπουλο και να προσθέσουμε vegan τυρί

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φρέσκο η κατεψυγμένο αρακά.

Νεκταρία Βλασση 
blogger - youtuber 
ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΜΟΥ ΕΔΩ  
ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΕΔΩ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείς να αφήσεις το σχόλιο η τις ερωτήσεις σου ΕΔΩ

Καλλιεργώ κήπο αρωματικών

Πως αποθηκεύουμε τα αυγά μας και πόσες μέρες διατηρούνται εντός η εκτός ψυγείου

Τα φρέσκα αυγά από τις κότες μας, διαφέρουν  κατά πολύ από τα αυγά του εμπορίου σε πολλά σημεία. Το βαθύ πορτοκαλί του κρόκου και οι διάφορε...

Μάθε πως...