Το φασκόμηλο είναι ανθεκτικό πολυετές αρωματικό φυτό που καλλιεργείται πολύ εύκολα ανάμεσα στα αρωματικά μας φυτά και μας χαρίζει το ξεχωριστό του άρωμα σε πιάτα και αφεψήματα.
Εύκολο να αποκτηθεί με σπόρο που σπέρνουμε σε θερμοκρασία 15 - 20 βαθμών Κελσίου την Άνοιξη. Αν δεν έχουμε αυτήν την θερμοκρασία κάνουμε σπορά σε εσωτερικό χώρο σε μικρά δοχεία.
Τα μικρά ίσως αργήσουν λίγο να εμφανιστούν. Ανάλογα την θερμοκρασία μπορεί να πάρει μέχρι και 25 ημέρες.
Η πιο γρήγορη επιλογή είναι να πάρουμε ετοιμο φυτό.
Μετά η ανάπτυξη τους θα είναι πολύ γρηγορότερη και θα έχουμε συγκομιδή από την πρώτη χρονιά.
Φυτεύουμε τα μικρά φυτά στον κήπο των αρωματικών όταν φτάσουν τα 5-6 εκατοστά και φροντίζουμε να ποτίζουμε τακτικά να μην στεγνώσει το χώμα τους.
Μαζεύουμε φύλλα από το φυτό και κλαδεύουμε μετά τον δεύτερο χρόνο στην αρχή της άνοιξης, για να του δώσουμε νέα ώθηση.
Όταν φτάσει σε πλήρη ανάπτυξη μπορούμε να μαζέψουμε μέχρι και 3 φορές μια σεζόν.
Σταματάμε να μαζεύουμε τα φύλλα το φθηνοπωρο για να προετοιμαστεί το φυτό για τον χειμώνα.
Μπορούμε να αποξηράνουμε τα φύλλα του σε σκιερό μέρος που αερίζεται καλά, η να τα βάλουμε στον καταψύκτη για αργότερα.
Μάθε να καλλιεργείς θυμάρι ΕΔΩ.
Νεκταρία Βλασση
blogger - youtuber
ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΜΟΥ ΕΔΩ
ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΕΔΩ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Μπορείς να αφήσεις το σχόλιο η τις ερωτήσεις σου ΕΔΩ