Ο μαϊντανός είναι διετές αρωματικό φυτό και ανήκει στην ίδια οικογένεια με τον άνηθο. Χρησιμοποιείται σε σάλτσες, σαλάτες, και σούπες. Πλούσιο σε βιταμίνες Α, C και σίδηρο.
Σπέρνουμε τον σπόρο τουλάχιστον 3-4 εβδομάδες πριν τον τελευταίο παγετό της Άνοιξης. Είναι αργόπορο φυτό και μπορεί να κάνει μέχρι και 20 ημέρες να βλαστίσει σε θερμοκρασία γύρω στους 15 βαθμούς Κελσίου.
Για να βοηθήσουμε λίγο μπορούμε να μουλιάσουμε τους σπόρους σε νερό για 24 ώρες, και να συντομεύσουμε την βλάστηση.
Διατηρούμε το σπορείο υγρό σε όλη την διάρκεια της φύτρωσης. Αφού τα μικρά φυτά σας φτάσουν τα 3-4 εκατοστά μπορείτε να τα μεταφυτέψετε στην οριστική τους θέση αν έχει λίγο κρύο δεν θα τα πειράξει.
Μπορεί να καλλιεργηθεί όπως όλα τα αρωματικά φυτά σε γλάστρες στο μπαλκόνι.
Χρειάζεται καλό πότισμα στην διάρκεια του καλοκαιριού για να μην βγάλει σπόρο σύντομα. Επίσης μαζεύουμε τα φύλλα του τακτικά για να δίνει νέα παραγωγή.
Τα φύλλα μπορούμε να τα βάλουμε στην κατάψυξη όταν θέλουμε φρέσκο μαϊντανό.
Μαζεύουμε πάντα τα εξωτερικά φύλλα του φυτού και αφήνουμε τα εσωτερικά να μεγαλώνουν.
Βίντεο με την κατάψυξη του μαϊντανού ΕΔΩ.
Μπορούμε να αποξηράνουμε τον μαϊντανό κρεμώντας τον ανάποδα σε μπουκέτα σε καλά αεριζόμενο σκιερό χώρο.
Μπορείτε να καλλιεργείτε μαϊντανό όλο το χρόνο ακόμα και τον χειμώνα σε ένα ηλιόλουστο παράθυρο μέσα στο σπίτι.
Μάθε να καλλιεργείς άνηθο ΕΔΩ.
Νεκταρία Βλασση
blogger - youtuber
ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΜΟΥ ΕΔΩ
ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΕΔΩ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Μπορείς να αφήσεις το σχόλιο η τις ερωτήσεις σου ΕΔΩ