Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021

Πως να φτιάξω ένα βοτανόκηπο στον κήπο η το μπαλκόνι μου

Η μεσογειακή διατροφή βασίζεται στα βότανα που χρησημοποιούνται στα υλικά της και η ομορφιά ενός κήπου στον βοτανοκήπο που περιέχει.
Ο βοτανοκήπος είναι εύκολος στην καλλιέργεια ακόμα και για κάποιον αρχάριο. Πολλοί από εμάς συνήθως ξεκινάμε με βότανα όπως σέλινο μαϊντανό.
Στον βοτανοκήπο έχουμε μαζεμένα όλα τα αρωματικά φυτά μας και δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο και αρωματικό από το να βγαίνεις από την κουζίνα σου και να κόβεις τα δικά σου αρωματικά για το φαγητό σου.

Διάλεξε μια ηλιόλουστη θέση στον κήπο σου  αν και κάποια από αυτά ευδοκιμούν και σε ημισκιερό μέρος. Ο ήλιος όμως ενισχύει τα ελαία που περιέχουν και τα κάνει πιο αρωματικά.
Σκάβουμε καλά το μέρος και προσθέτουμε μέσα στο χώμα κοπριά η κομποστ. Στη συνέχεια ανακατεύουμε με το υπάρχον χώμα φτιάχνοντας έτσι ένα ανάλαφρο μειγμα χώματος.

Θα σας πρότεινα να σχηματίσετε θέσεις για κάποια από αυτά σε αυτό το κομματι κήπου χωρίζοντας με πέτρες η τοποθετώντας γλάστρες, γιατί κάποια όπως η μέντα, ο δυόσμος, η ρίγανη, προχωράνε οι ρίζες και με τα χρόνια θα γεμίσουν όλο το χώρο με αποτέλεσμα να μην μπορείτε να φυτέψετε την επόμενη χρονιά αλλα φυτά.
Αφού ετοιμάσετε τον χώρο προμηθευτείτε τους σπόρους και ξεκινήστε την σπορά. 
Σπέρνουμε τα περισσότερα από αυτά την Άνοιξη και η ενδεικτικές θερμοκρασίες σποράς θα υπάρχουν σε κάρτα  στο instagram.
Μην ξεχνάτε να με ακολουθηθείτε ανεβαίνουν πολλές χρήσιμες κάρτες καλλιέργειας που σας βοηθάνε με τα φυτά σας.
Βίντεο με την σπορά θα ανέβει σε λίγες μέρες στο κανάλι που θα ανέβει η θερμοκρασία.
Και θα δούμε σε βίντεο και την διαδικασία φύτευσης τους στο κομματι που έχουμε ετοιμάσει.
Αν έχεις έλλειψη χώρου μην σε ανησυχεί  αυτό προμηθεύσου μερικές γλάστρες διαφορετικού μεγέθους και φτιάξε τον δικό σου βοτανοκήπο σε μια ηλιόλουστη γωνιά στο μπαλκόνι σου με προτίμηση κοντά στην κουζίνα.
Άλλα βίντεο προηγούμενων χρόνων υπάρχουν στο playlist  των αρωματικών
Επίσης θα έχουμε βίντεο με την περιποίηση τους μετά το χειμώνα για νέα παραγωγή
1. Κάνετε εγγραφή στο κανάλι μου στο YouTube  και πατήστε το καμπανάκι για να παίρνετε ειδοποιήσεις για τα νέα βίντεο που ανεβαίνουν κάθε εβδομαδα.

2. Ακολουθήστε με στο instagram που ανεβαίνουν κάρτες σποράς και καλλιέργειας για να σας βοηθήσουν με τα δικά σας φυτά και να βλεπετε την εξέλιξη από τα δικά μου.
Νεκταρία Βλασση
 blogger - youtuber
 ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΜΟΥ ΕΔΩ  
ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΕΔΩ 

2 σχόλια:

Μπορείς να αφήσεις το σχόλιο η τις ερωτήσεις σου ΕΔΩ

Καλλιεργώ κήπο αρωματικών

Πως αποθηκεύουμε τα αυγά μας και πόσες μέρες διατηρούνται εντός η εκτός ψυγείου

Τα φρέσκα αυγά από τις κότες μας, διαφέρουν  κατά πολύ από τα αυγά του εμπορίου σε πολλά σημεία. Το βαθύ πορτοκαλί του κρόκου και οι διάφορε...

Μάθε πως...