Το εστραγκόν είναι πολυετές αρωματικό βότανο, με μακρυά ανοιχτόπράσινα φύλλα και μικροσκοπικά άσπρα η κιτρινωπά λουλούδια.
Αν το θέλετε για την κουζίνα σας προτιμήστε το γαλλικό εστραγκόν. Το ρώσικο μοιαζει με το γαλλικό αλλα έχει πιο τραχιά φύλλα και λιγότερη γεύση.
Το εστραγκόν δεν μπορείτε να το αποκτήσετε με σπόρο. Το καλύτερο είναι να αποκτήσετε ένα ετοιμο φυτό και μετά το πολλαπλασιάζετε με μοσχεύματα.
Τα μοσχεύματα τα καλλιεργούμε Άνοιξη και Φθινόπωρο. Τα φυτεύουμε σε καλής ποιότητας χώμα με καλή αποστράγγιση και διατηρούμε υγρό το χώμα μέχρι να βγάλουν ρίζα.
Αν καλλιεργούμε σε μικρά δοχεία αφήνουμε το φυτό να δυναμώσει καλά πριν κάνουμε μεταφύτευση στην οριστική του θέση.
Κλαδεύουμε τακτικά το φυτό για να διατηρήσουμε το σχήμα και να αποτρέψουμε την γρήγορη άνθηση.
Αν έχουμε βαρύ χειμώνα προστατεύουμε τις ρίζες του φυτού με μια στρώση ξερά άχυρα η φύλλα που τα αφαιρουμε στην αρχή της Άνοιξης.
Κάθε 3-4 χρόνια φτιάχνουμε νέα φυτά με μοσχεύματα και ανανεώνουμε τα φυτά για καλύτερο άρωμα.
Μπορούμε να φυλάξουμε φρέσκα φύλλα στην κατάψυξη η να αποξηράνουμε στην σκιά και να τα κλείσουμε σε αεροστεγές βάζο.
Μάθε να καλλιεργείς φασκόμηλο ΕΔΩ.
Νεκταρία Βλασση
blogger - youtuber
ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΜΟΥ ΕΔΩ
ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΕΔΩ