Τα σέλινα από τον δικό μας αρωματικό κήπο δεν έχουν μόνο το καλύτερο άρωμα αλλα και καθόλου χημικά. Σπέρνουμε και καλλιεργούμε σέλινο την Άνοιξη.
Ένα από τα βασικότερα αρωματικά φυτά που θα χρειαστεί στην κουζίνα σχεδόν κάθε μέρα. Ακόμα κι αν δεν καλλιεργείς κάτι άλλο μια γλάστρα με σέλινο πρέπει πάντα να βρίσκεται στην αυλή, στο μπαλκόνι, στο περβάζι του παραθύρου.
Χρειάζεσαι τουλάχιστον 10 εβδομάδες με δροσερό καιρό για να έχεις σέλινο. Με την ζέστη του καλοκαιριού, σποριάζει αμέσως.
Ξεκινάμε με σπορά σε εσωτερικό χώρο, σε μικρά δοχεία. Οι σπόροι θα βλαστίσουν σε θερμοκρασία 15-20 βαθμούς Κελσίου και μπορεί να κάνουν από 12 - 20 ημέρες.
Διατηρούμε υγρό το χώμα που όπως πάντα χρησιμοποιούμε χώμα καλής ποιότητας για σπορά. Θα το φτιάξεις εσύ ακολουθώντας τις οδηγίες ΕΔΩ.
Όταν τα φυτά μας φτάσουν σε ύψος 3-4 εκατοστά τα μεταφυτεύουμε στην οριστική τους θέση στον κήπο η σε γλάστρα.
Φροντίστε όταν φυτέψετε τα φυτά σας έξω ο καιρός να μην απειλεί με παγετό.
Το σέλινο αγαπά το νερό μην το αφήσετε να διψάσει καθόλου σε όλη την διάρκεια τις καλλιέργειας.
Μαζεύουμε πάντα τα εξωτερικά φύλλα του φυτού αφήνοντας τα εσωτερικά να μεγαλώσουν. Τα φύλλα του μπορούμε να τα βάλουμε στην κατάψυξη για αργότερη χρήση.
Καλλιεργούμε με τον ίδιο τρόπο και το σέλερι.
Μάθε να καλλιεργείς μαϊντανό ΕΔΩ.
Νεκταρία Βλασση
blogger - youtuber
ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΜΟΥ ΕΔΩ
ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΕΔΩ