Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Ένα μικρο κοτέτσι στον κήπο

Ζώντας  χρόνια  στην φύση και σε χωριό, έκτος από το  λαχανόκηπο και τον λουλουδόκηπο δεν θα μπορούσε να λείπει απo τoν κήπο μου τα κοτέτσι μας.

κοτέτσι στον κήπο

Όταν πήρα την απόφαση για μερικές κότες στον κήπο μπήκα σε μια διαδικασία να δω τι με συμφέρει καλύτερα. 

Αν επέλεγα μικρά κοτόπουλα θα έπρεπε να περιμένω αρκετό καιρό για να δω το πρώτο αυγό. Έτσι επέλεξα έτοιμες κότες μεγάλες που θα μου έδιναν αμεσα φρέσκα αυγά.

Ήθελα επίσης κότες που θα ήταν συνηθισμένες στο κλίμα της περιοχής μου και δεν θα είχα προβλήματα με ασθενειες. Δεν είμαι συλλέκτης του είδους και δεν θέλω περίεργες και σπάνιες κότες για αρχή.

 Μου αρκούν πέντε έξι κοτούλες να είναι υγιείς και να μου προσφέρουν την χαρά του αυγού από το κοτέτσι μου. Τριγυρίζοντας την περιοχή κατάφερα να βρω και να αγοράσω μερικές από τοπικούς παραγωγούς και το ζήτημα λύθηκε.

κοτέτσι στον κήπο

Το κοτέτσι μας φτιάχτηκε με υλικά που είχα στον κήπο απομεινάρια από άλλες κατασκευές, και ότι βρήκα στην χωματερή παλέτες, σανίδες κ.α. 

Η κατασκευή ξεκίνησε μια δεύτερα και μέχρι την πέμπτη σε αργούς ρυθμούς ολοκληρώθηκε το μικρο παλάτι. 

Η θέση του ορίστηκε σε ένα χώρο που ήταν ακατάλληλος για να γίνει κήπος και έμενε εκεί ακαλλιέργητο.

Τους φτιάξαμε και μια μικρή αυλή έτσι ώστε να βγαίνουν σε προφυλαγμένο χώρο, γιατί ο κήπος έχει πάντα λαχανικά, και δεν θέλω να τα τρώνε. Προτιμώ να μαζεύω και να τους δίνω εγώ αυτά που δεν χρειάζομαι. 

Θεωρώ άδικο κάποιοι που έχουν το χώρο για μερικές κοτούλες να μην απολαμβάνουν τα δικά τους αυγά καλύτερα από του σούπερ μάρκετ.

κοτέτσι στον κήπο

Όπως βλέπετε έχω πλακοστρώσει γύρω για να μην πατάω στις λάσπες το χειμώνα, και οι θέσεις που γεννάν τα αυγά είναι εξωτερικές έτσι ώστε να μπορώ να τα συλλέξω άνετα χωρίς κόπο.

Αν έχετε λίγο χώρο στον κήπο και αγαπάτε τις κοτούλες μια μικρή κατασκευή με 5-6 ζώα μέσα θα χαρίσει φρέσκα αυγά και πολύ χαρά στην οικογένεια σας.

 Το βίντεο ίσως μπορέσει να σας δώσει μια ιδέα για το πως μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας μια απλή κατασκευή ....

ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείς να αφήσεις το σχόλιο η τις ερωτήσεις σου ΕΔΩ

Καλλιεργώ κήπο αρωματικών

Πως αποθηκεύουμε τα αυγά μας και πόσες μέρες διατηρούνται εντός η εκτός ψυγείου

Τα φρέσκα αυγά από τις κότες μας, διαφέρουν  κατά πολύ από τα αυγά του εμπορίου σε πολλά σημεία. Το βαθύ πορτοκαλί του κρόκου και οι διάφορε...

Μάθε πως...