ΧΑΛΟΥΜΙ ΕΝΑ ΤΥΡΙ ΠΟΛΥΤΕΛΙΑΣ

Πηγουμε το τυρι μας οπως κανουμε στο τυρι φετα.
το φαζουμε στην τσαντιλα να σουρωσει καλα.
Απο το τυρογαλο που σουρωνει φτιαχνουμε την μυζηθρα μας οπως εχουμε πει.
Αφου σουρωσει το κοβουμε σε χοντρες φετες.
Βαζουμε τον ορο μας να βρασει και ριχνουμε μεσα τις φετες που στην αρχη καθονται κατω και σε λιγο με την θερμοκρασια ανεβενουν στον αφρο.
Μολις ανεβει η φετα την περνουμε με τρυπητη κουταλα και την βαζουμε σε τρυπητο η σουρωτηρι την πασπαληζουμε καλα με αλατι και δυοσμο ξερο (εγω δεν ειχα ξερο και εβαλα  χλωρο).
την δυπλωνουμε στα δυο και πιεζουμε με την παλαμη μας να φυγουν τα υγρα.
οταν τελιωσουμε με ολες τις φετες τις στιβαζουμε μεσα σε γυαλινο βαζο και φτιαχνουμε αλμη με τον ορο που τις βρασαμε
Καθε φλιτσανι ορο ,μια κουταλια αλατι.
οταν κριωσει ο ορος γεμηζουμε το βαζο μεχρι να τις σκεπασει.
Το φυλαμε εκτος ψυγειου αλλα οχι σε υπερβολικα ζεστο μερος.Μια δροσρη αποθηκη θα ηταν ιδανικη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΔΩ ΣΧΟΛΙΆΖΕΙΣ