Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2020

Γιουβαρλάκια Αυγολέμονο

Η σούπα αυγολέμονο είναι η μια παραδοσιακή σούπα που σερβίρουμε στον τόπο μου την ημέρα των Χριστουγέννων.
Συνήθως κάνουν την γαλοπούλα αυγολέμονο αλλα μιας και στην οικογένεια μου δεν αρέσει η γαλοπούλα έκανα μια παραλλαγή και αυτήν την ημέρα σερβίρω πριν από το ψητό υπέροχη σούπα γιουβαρλάκια που αρέσει σε όλους μας 



Η εκτέλεση βρίσκεται στο  κανάλι  μου στο youtube και τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι


Για τα γιουβερλακια 

500 γρ. κιμά χοιρινό
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 καρότο ψιλοκομμένο
1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1/4 φλ. τσαγιού ρύζι γλασέ
1 κ.σ άνηθο ψιλοκομμένο
1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο 
Αλάτι - πιπέρι


Για την σουπα


1 1/2 λίτρο νερό
1 ματσάκι σέλινο
1 πατάτα σε κύβους
1 καρότο σε κύβους
1 πρασσο (αν θέλετε)
1/4 φλ ελαιόλαδο 
αυγά
1 λεμόνι 
αλάτι - πιπέρι  







Καλλιεργώ κήπο αρωματικών

Πως αποθηκεύουμε τα αυγά μας και πόσες μέρες διατηρούνται εντός η εκτός ψυγείου

Τα φρέσκα αυγά από τις κότες μας, διαφέρουν  κατά πολύ από τα αυγά του εμπορίου σε πολλά σημεία. Το βαθύ πορτοκαλί του κρόκου και οι διάφορε...

Μάθε πως...