Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016

ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ


500 ηλιέλαιο
140 γρ ζάχαρη
30 γρ ξύσμα πορτοκαλιού
250 γρ χυμό πορτοκάλι
250 γρ καρύδι ψιλοτρυμμενο
1 κουταλάκι κανέλα
900γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι μπεικιν παουντερ
1-2 κουταλιές κονιάκ
ΣΙΡΟΠΙ
500 γρ ζάχαρη
200 γρ γλυκόζη
250 γρ μέλι
1 κανελοξυλο
1 φλούδα λεμόνι
1 λίτρο νερό
Φτιάχνουμε πρώτα το σιρόπι μια ώρα πριν βράζοντας όλα τα υλικά για 10 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει.
Ανακατεύουμε στο μπολ του μίξερ το ηλιέλαιο την ζάχαρη το ξύσμα και τον χυμό.
Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε σταδιακά ένα ένα όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Πλάθουμε μπαλάκια και τα απλώνουμε σε ταψί με λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 160 βαθμούς σε φούρνο με αέρα για περίπου 40 λεπτά να ροδίσουν.
Τα βγάζουμε και τα βουτάμε στο σιρόπι για 1 λεπτό.
Πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΔΩ ΣΧΟΛΙΆΖΕΙΣ