Σάββατο, 7 Μαΐου 2016

Τριαντάφυλλο


Τα λουλούδια του έρωτα
Δεν νομίζω ότι υπάρχει άνθρωπος στον κόσμο που να μην θαύμασε κάποιο τριαντάφυλλο… που να μην έσκυψε να το μυρίσει.
Δεν υπάρχει λουλουδόκηπος που να μην έχει τουλάχιστον μια τριανταφυλλιά.
Μπορείτε να αποκτήσετε  τριανταφυλλιές ,είτε παίρνοντας μια έτυμη από κάποιο φυτώριο  η με μόσχευμα από κάποιο έτυμο φυτό.
Οι τριανταφυλλιές φυτεύονται όποια εποχή του χρόνου θελήσετε.
Οι γυμνόριζες τριανταφυλλιές φυτεύονται κατά την κρύα περίοδο του έτους δηλαδή από το τέλος του φθινοπώρου ως τις αρχές της άνοιξης.

Όταν φυτεύονται με ζέστες ή ακολουθεί ζεστός καιρός ποτίστε πιο συχνά αλλά προσοχή να μην υπερβάλετε για να μη σαπίσουν.
Από τα μέσα της Άνοιξης ως και το καλοκαίρι προτιμείστε τριανταφυλλιές σε γλάστρα έτυμες φυτεμένες.
Τα φυτά πρέπει να είναι σε ηλιόλουστη θέση και να μην έχουν αναπτυχθεί τριανταφυλλιές ή άλλα ξυλώδη πολυετή φυτά στην ίδια θέση για πολλά χρόνια, και ποτέ δεν φυτεύουμε  δίπλα σε δέντρα.

Το έδαφος του κήπου σας φροντίστε να στραγγίζει καλά και να μην παραμένει νερό στο περιβάλλον των ριζών των τριανταφυλλιών σας γιατί κινδυνεύουν να μην αναπτυχθούν ή ακόμη και να σαπίσουν.
Μην αμελείτε όμως να προσθέτετε συχνά οργανική ουσία (κοπριά, τύρφη ή φυτόχωμα) στη λακκούβα της κάθε τριανταφυλλιάς: είναι το καλύτερο λίπασμα.
Οι τριανταφυλλιές ευνοούνται ιδιαίτερα όταν οι ρίζες τους βρίσκονται σε υγρό και δροσερό περιβάλλον που το πετυχαίνουμε με την συχνή προσθήκη κοπριάς και τα καλά ποτίσματα ώστε το νερό να φθάσει ως κάτω στις ρίζες.
Σκαλίζετε τις τριανταφυλλιές σας κάθε τόσο γιατί έτσι βελτιώνεται ο αερισμός του εδάφους και ανθίζουν συχνότερα και περισσότερο

Κλαδεύουμε, μία φορά το χρόνο τις τριανταφυλλιές μας στο τέλος του φθινοπώρου ή τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο.
Είναι καλό να αφαιρούνται τα απανθισμένα τριαντάφυλλα όχι μόνο για την όμορφη όψη των φυτών αλλά και για να βοηθηθεί και να επιταχυνθεί η επανάληψη της ανθοφορίας.
Μια κουταλιά άλατα Epsom μια φορά το μήνα από την Άνοιξη έως τέλος καλοκαιριού και καλό πότισμα θα βοηθήσουν τα φυτά στην ανθοφορία τους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΔΩ ΣΧΟΛΙΆΖΕΙΣ