Τετάρτη, 4 Μαΐου 2016

Γλιστρίδα η αντράκλα


Το ταπεινό φυτό που συναντάμε σε όλους σχεδόν τους ποτιστικούς κήπους και κυρίως εκεί που κραταει την περισσότερη υγρασία.
Η αδιάφορη γλιστρίδα η αντράκλα όπως συνήθως την λένε στα χωριά είναι μια σαλάτα πλούσια σε Ω3 διαθέτει δηλαδή δεκαπέντε φορές περισσότερα ωμέγα-3 από ότι τα μαρούλια.
100 γρ γλιστρίδας καλύπτουν τις ημερήσιες ανάγκες σε βιταμίνη Ε και γλουταθειόνη – ισχυρό αντιοξειδωτικό. Η βιταμίνη Ε και τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα προστατεύουν  από τον καρκίνο, τις καρδιοπάθειες και τις φλεγμονώδεις παθήσεις
η γλιστρίδα είναι ένα υπέροχο ορεκτικό που ανοίγει την όρεξη και  που μπορεί να εμπλουτίσει τις σαλάτες μας  να γίνει μόνη της μια υπέροχη σαλάτα.
χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση εγκαυμάτων.  λαχανικό, με μεγάλη περιεκτικότητα σε βιταμίνη Α, C, βιταμίνες Β (λιγότερο), καροτενοειδή, ασβέστιο, μαγνήσιο, κάλιο, σίδηρο, γλουταθειόνη κ.ά.
Θα την βρείτε στις καλοκαιρινές γλάστρες σας που αν την αφήσετε να φτιάξει λουλούδι και να πέσει σπόρος θα την έχετε στον κήπο σας για πάντα.

Αν δεν είσαστε από τους τυχερούς άπλα πάρτε σπόρο από κάποιο γείτονα η φίλο ακόμα και από το εμπόριο και  ρίξτε σε διάφορα σημεία του κήπου η σε μια γλάστρα.
Η γλιστρίδα θα σας ανταμείψει πλουσιοπάροχα αν την ποτίζετε τακτικά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΔΩ ΣΧΟΛΙΆΖΕΙΣ