Δευτέρα, 30 Μαΐου 2016

Ιούνιος


Πρώτος μήνας του καλοκαιριού και τα φυτά μας βρίσκονται στα καλύτερα τους. Για να παραμείνουν έτσι χρειάζονται φροντίδα.
Κλαδεύουμε ελαφρά το ρυχτόσπερμα, το αγιόκλημα, την πασχαλιά και άλλα φυτά  που ολοκλήρωσαν την ανθοφορία τους αφαιρώντας ότι ξερό έμμηνε από την ανθοφορία για να τα ομορφύνουμε.
Τον Ιούνιο μπορούμε να αποκτήσουμε με μοσχεύματα Πικροδάφνη, γαρδένια, καμέλια, δράκαινες, φιλόδεντρα, φίκος
Προγραμματίζουμε τα ποτίσματα μας έτσι ώστε τα φυτά ούτε να διψούν άλλα ούτε να σαπίσουμε τις ρίζες τους. Ποτίζουμε η νωρίς το πρωί η αργά το βράδυ.
Προσθέτουμε κομποστ στις γλάστρες μας και αν θέλουμε μια στρώση με ξερά φύλα που θα διατηρήσουν  υγρό και θα αποφύγουμε τα πολλά ποτίσματα.
Αφαιρούμε τις παραφυάδες από τους κορμούς των δέντρων και καλλωπιστικών φυτών.
Αφαιρούμε τα ξερά μέρη από τους βολβούς που άνθησαν την άνοιξη.
Φυτεύουμε, ντοματιές, πιπεριές, μελιτζανιές, αγγουριές, πεπονιές και καρπουζιές.
Σπέρνουμε μαυρομάτικα φασόλια, πεπόνι, παντζάρι, καλαμπόκι και ηλίανθο.
Ανεβάζουμε τα αναρριχητικά φυτά και λαχανικά μας στις πέργολες που έχουμε φτιάξει.Η ζέστη όλο και ανεβαίνει ο Ιούλιος είναι ο μήνας που κάνει έντονα την εμφάνιση της η μελίγκρα/αφίδες. Ελέγχετε συχνά και προσεκτικά τα φυτά σας, κυρίως στα νέα βλαστάρια και στην κάτω πλευρά των φύλλων έτσι ώστε να εντοπίσετε και να αντιμετωπίσετε έγκαιρα το πρόβλημα.Τα έντομα επανεμφανίζονται γι' αυτό επαναλάβετε τους ψεκασμούς αμέσως μόλις εντοπίσετε το πρώτο σύμπτωμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΔΩ ΣΧΟΛΙΆΖΕΙΣ