Τετάρτη, 27 Απριλίου 2016

Κατιφες


Ο κατηφές … το λουλούδι με τα ζωηρά χρώματα από κίτρινο έως πορτοκαλοκαφε σκούρο και το δυνατό άρωμα είναι το πιο εύκολα καλλιεργήσιμο λουλούδι όχι μόνο του κήπου άλλα και χρήσιμο στον λαχανόκηπο.
Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε γαλλικού τύπου νάνες ποικιλίες η και ψηλές για ομοιομορφία σε ψηλά παρτέρια μαζί με άλλα άνθη.
Επιβιώνουν άνετα σε οποιοδήποτε χώμα και αρέσκονται στον Ήλιο που τους βοήθα να ανθήσουν περισσότερο.
Φυτέψτε τους κατιφέδες νωρίς την άνοιξη. Αν τους διατηρείτε καλά ποτισμένους και αφαιρείτε τα μαραμένα άνθη, τα φυτά σας θα συνεχίζουν να ανθίζουν μέχρι τα πρώτα φθινοπωρινά κρύα.
Οι κατιφέδες μερικές φορές κάνουν μια μικρή παύση της ανθοφορίας τους στη ζέστη του καλοκαιριού. Θα επανέλθουν δυνατότεροι το φθινόπωρο.
Ευδοκιμεί σε θερμοκρασίες από 15-25°C. Σε θερμοκρασίες από 5°C και κάτω δεν αντέχει, ενώ σε θερμοκρασίες από 35°C και πάνω θα πρέπει να τον ποτίζετε καθημερινά για να αντέξει.
Μπορείτε να τον αποκτήσετε για πρώτη φορά με σπόρο και μετά θα υπάρχει κάθε χρόνο στον κήπο σας ρίχνοντας του σπόρους του μόνος του η απλά τον σπέρνετε εσείς στις αρχές της άνοιξης με σπόρους που θα κρατήσετε από τα δικά σας φυτά.
Φυτέψτε κατηφέδες κοντά στις ντομάτες του λαχανόκηπου που έκτος από την ομορφιά και την προσέλκυση χρησίμων εντομών θα τις προστατέψει και από νηματώδεις.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΔΩ ΣΧΟΛΙΆΖΕΙΣ