Τετάρτη, 27 Απριλίου 2016

κριθαράκι νηστίσιμο





2 φλιτζάνια τσαγιού κριθαράκι
1/2 φλ.  ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
2 σκελίδες σκόρδο
1 πιπεριά Φλωρίνης
1 πιπεριά πράσινες
1 μεγάλη ντομάτα πολτό
½ κουταλάκι κανέλα
½ κουταλάκι γαρίφαλο
1 κουταλιά πιπέρι κόκκινο γλυκό
1 κουταλιά ζάχαρη
Αλάτι, πιπέρι
Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά.



Τσιγαρίζουμε  το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο και  προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες πιπεριές









Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και το χυμό ντομάτας και λίγο νερό.
Ρίχνουμε το υλικό στο ταψάκι με λίγο νεράκι ακόμη.







Το βάζουμε στο φούρνο και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το κριθαράκι.








Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 - 200 βαθμούς για 20 περίπου λεπτά ανακατεύοντας συχνά αν χρειαστεί  νερό προσθέτουμε λίγο ζεστό μέχρι να βράσει το κριθαράκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΔΩ ΣΧΟΛΙΆΖΕΙΣ