Τρίτη, 26 Απριλίου 2016

Ντολμαδάκια γιαλαντζί


30-35 αμπελόφυλλα
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι τριμμένα
6 φλιτζανάκια του καφέ ρύζι Καρολίνα
1/2 φλιτζάνι μαϊντανό η κύλινδρο ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο
1 κούπα ελαιόλαδο
2 κούπες βραστό νερό
χυμό από 1  λεμόνι
αλάτι, πιπέρι
ένα κύβο λαχανικών





Πλένουμε και ζεματάμε για 2-3 λεπτά τα αμπελόφυλλα.


Ετοιμάζουμε την γέμιση με τα μυρωδικά σοτάροντας ελαφρά στο 1/2 λάδι. Βάζουμε και το ρύζι και σοτάρουμε και αυτό λίγα λεπτά. Προσθέτουμε λίγο νερό (περίπου ένα φλιτζάνι)  και αλατοπίπερο. Βράζουμε χαμηλά να στεγνώσει το ρύζι.


Απλώνουμε ένα φύλλο.


                              Βάζουμε λίγη γέμιση.



Διπλώνουμε την πάνω πλευρά.



Διπλώνουμε τα πλαϊνά.



Τυλίγουμε ελαφρά.


Καλύπτουμε τον πάτο της κατσαρόλας μας με λίγα αμπελόφυλλα και τοποθετούμε τα ντολμαδάκια το ένα δίπλα στο άλλο σε σειρές.




Προσθέτουμε  νερό, τον κύβο, το υπόλοιπο λάδι και τον χυμό λεμονιού, καλύπτουμε με ένα πιάτο, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και σιγοβράζουμε, να μείνει με λίγο ζουμάκι 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΔΩ ΣΧΟΛΙΆΖΕΙΣ