Πέμπτη, 3 Μαρτίου 2016

ΣΧΟΙΝΟΠΡΑΣΟ




Το σχοινόπρασο  είναι το μικρότερο είδος κρεμμυδιού. Καλλιεργείται για τα φύλλα του και όχι για τον βολβό του, όπως το κοινό κρεμμύδι.
Καταναλώνεται ως σαλατικό, είναι πλούσιο σε βιταμίνες και σίδηρο και μπορεί να βοηθήσει στην αναιμία. Επίσης, ρίχνει την πίεση και βοηθά στην πέψη.
Εχει πολύ πιο ελαφριά γεύση από το κοινό κρεμμύδι και χρησιμοποιείται όπου και αυτό, με τη διαφορά ότι είναι πιο ευκολοχώνευτο, επειδή δεν περιέχει πολλά άλατα του θείου, όπως το κρεμμύδι.Ψιλοκόψτε τα φυλλαράκια του και αρωματίστε σαλάτες, σάλτσες, πίτες, και σούπες. Επίσης, χρησιμοποιείται σε κοτόπουλο, ψάρι, ομελέτες και μπορεί να συνοδέψει κινέζικες συνταγές.
 Είναι  πολυετές φυτό, με κατάλληλη εποχή φύτευσης  το φθινόπωρο η νωρις την Ανοιξη.
Σπερνουμε τους απορους κατευθείαν στον κηπο η την γλαστρα Σκεπαζουμε με το χωμα και ποτιζουμε αμεσως.Για τις δυο τρεις εβδομαδες που απαιτουνται για τη βλαστηση του σπορου φροντιζουμε το εδαφος να μενει υγρο.Αραιωνουμε τα μικρα φυτα.
ιναι καταλληλα για συγκομιδη οταν εχουν φτασει σε υψος τα 15 εκατ.περιπου κατα τη διαρκεια του καλοκαιριου και του φθινοπωρου. Πρεπει να κοβονται πολυ  κοντα στο εδαφος 5 εκ. απο την επιφανεια. Κανουμε τακτικες συγκομιδες προκειμενου η καλλιεργεια να διατηρειται σε διαδικασια αναπτυξης. 
Τα σχοινοπρασσα μπορουν να παραμεινουν στην καταψυξη για περιπου εξι μηνες.
Το σχοινοπρασσο συνίσταται να φυτευεται αναμεσα σε τριανταφυλλιες,καροτα ,αμπελια,ντοματες,και οπωροφορα δεντρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΔΩ ΣΧΟΛΙΆΖΕΙΣ