Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2016

Σπορά κρεμμυδιού

Μπορείτε να ξεκινήσετε τα κρεμμύδια σας με δύο τρόπους:
Σπόρο
Κοκάρι
Κοκάρι είναι μικροί βολβοί κρεμμυδιών που μπορείτε να προμηθευτείτε από φυτώρια.
Αν θέλετε να έχετε έτοιμα τα κρεμμύδια το καλοκαίρι, θα πρέπει να τα ξεκινήσετε τη σπορά το Μάρτιο ή τον Απρίλιο.
Αν θέλετε να έχετε έτοιμα τα κρεμμύδια το χειμώνα, θα πρέπει να ξεκινήσετε τη σπορά τον Αύγουστο.
Τα κρεμμυδάκια θα αρχίσουν να εμφανίζονται 10 με 14 ημέρες μετά τη σπορά, ανάλογα με τη θερμοκρασία του εδάφους. Η ιδανικές θερμοκρασίς είναι 16 με 25 βαθμούς Κελσίου.
 Σε 35-50 ημέρες θα είναι έτοιμα τα δικά μας φυτα, τα οποία θα φυτέψουμε στην τελική τους θέση.
Για να πάρουν τα κρεμμύδια το μεγαλύτερο μέγεθός τους, θα πρέπει να περιμένουμε 55-70 ημέρες, από τη φύτευσή τους. 
Το πότισμα πρέπει να είναι συχνό και τακτικό, ανάλογα με τις εδαφοκλιματικές συνθήκες.







https://www.facebook.com/groups/231116090556590/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΔΩ ΣΧΟΛΙΆΖΕΙΣ