Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου 2016

Σπιτικά ρολά κανέλας




3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις  χρησεις
½  φλιτζάνι ζαχαρη
4  κουτ. γλυκού μαγιά - ξηρή
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φλιτζάνι  γάλα  ζεστό
3 κουταλιές της σούπας  σπορέλαιο
2 αυγό
γέμιση
4 κουταλιές της σούπας μαλακό βούτυρο
1/2 φλιτζάνι καφέ ζάχαρη
3 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
γλασο
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1/4 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
περίπου 2 κουταλιές της σούπας γάλα

βάλτε  τα ξηρά υλικά σε ένα μπολ.
Ανακατέψτε το γάλα  και το αυγό. Χτυπάμε δυνατά για 3 λεπτά.
Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια, ζυμώστε (περίπου 4-5 λεπτά).
Καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και αφήστε το  10 λεπτά.
Εν τω μεταξύ, φτιάξε την γέμιση ανακατεύοντας μαύρη ζάχαρη και την κανέλα σε ένα μικρό μπολ.
Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίξτε τη ζύμη
Απλώστε με το βούτυρο και από πάνω την γέμιση   ζάχαρης.
Κάντε ένα ελαφρύ ρολό
Κόψτε με  μαχαίρι σε φέτες και βάλτε σε ταψί με λαδόκολλα.
Καλύψτε με πλαστική  μεμβράνη και αφήστε φουσκώσει σε ζεστό σημείο μέχρι να διπλασιαστεί,
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190oc  για περίπου 15 -20 λεπτά.
Φτιαξτε το γλασο, ανακατεύοντας τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια και προσθέτουμε σιγά-σιγά το γάλα.
Ρίξτε το γλασο στα ζεστά ακόμη ρολά






https://www.facebook.com/groups/231116090556590/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΔΩ ΣΧΟΛΙΆΖΕΙΣ