Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2016

ΚΗΠΟΥΡΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΗΝΑ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ


https://www.facebook.com/groups/231116090556590/

Καινούριος χρονος καινούρια παραγωγική χρόνια!!!
Πα με να ξεκινήσουμε και οι παλιού αλλά και οι καινούριοι να φτιαξουμε το δικό μας παράδεισο . Αν είστε από τους τυχερούς που έχουν έστω και λίγο χώρο σε κήπο τότε πάει καλά … αν όχι τότε αρκεστείτε στο μικρό μπαλκόνι σας και δημιουργήστε εκεί το μικρό σας κήπο.
Ξεκινάμε με το να καθαρίσουμε τόσο το χώρο που θα δεχτεί τους σπόρους μας όσο και τις ζαρντινιέρες η της γλάστρες μια εργασία που πρέπει να γίνει μέσα στο μήνα Ιανουάριο και αμέσως μετά  προμηθευόμαστε τους σπόρους που θα ξεκινήσουμε τον επόμενο μήνα να βάζουμε στον έτυμο χώρο μας.
Τα λαχανικά που προμηθευόμαστε αυτό το μήνα είναι
κρεμμύδια και κρεμμυδάκια (για να έχετε χλωρά την άνοιξη και ξερά το καλοκαίρι) σκόρδο, καρότο, μπιζέλια, μοσχομπίζελα και κουκιά, μαρούλι, πράσο, αγκινάρες.

Τα λουλουδια είναι
πανσέδες, ανεμώνες, πετούνια, σκυλάκια, πρίμουλες, γεράνια, σαιντώλιες. βολβούς κρίνων και αμαρυλλίδων μαργαρίτες, μπιγόνιες και γαρύφαλλα, να μεταφυτεύσετε τις πασχαλιές και τους πανσέδες σας φυτεύονται οι γυμνόριζες τριανταφυλλιές, που δεν έχουν ακόμη φύλλα και είναι εξαιρετικά ανθεκτικές στο κρύο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΔΩ ΣΧΟΛΙΆΖΕΙΣ