Σάββατο, 22 Δεκεμβρίου 2012ΑΝΤΙΠΑΡΑΣΙΤΙΚΑ ΧΑΠΙΑ ΓΙΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΣΙΚΕΣ

ΑΝΤΙΠΑΡΑΣΙΤΙΚΑ ΧΑΠΙΑ ΓΙΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΣΙΚΕΣ
Είναι χάπια που δίνουμε στα ζώα για την καταπολέμηση τον παρασίτων στα σπλάχνα του ζώου που μπορεί να το οδηγήσουν μέχρι και το θάνατο.
Ενδεικτικά σας βάζω κάποιες εικόνες από τέτοια χάπια τα όποια θα προμηθευτείτε από το φαρμακείο  σας.
Τα χρώματα τους είναι συνήθως πράσινο, άσπρο, κίτρινο σε μορφή  που έχει η αντιβίωση.
Τα χάπια αυτά εγώ τα δίνω στα ζώα μου μια φόρα κάθε δευτερο-τριτο  μήνα από ένα έκτος των μηνών που τα ζώα είναι έγκυος για προληπτικούς λόγους. Φυσικά σε περίπτωση που το ζώο νοσήσει θα ακλουθήσατε την δοσολογία που θα σας πει ο κτηνίατρος. Αλλά γενικά προλαμβάνοντας αποφεύγει δύσκολες καταστάσεις.
Το κακό είναι πως για δυο μέρες (*διαβαστε τις οδηγειες χρησης του καθε φαρμακου και θα βρητε και τις ημερες) το γάλα δεν μπορείς να το πάρεις λόγο αντιβίωσης αλλά εγώ το δίνω στα κοτόπουλα η γουρούνια αν έχω. Επίσης τα μικρά μπορούν θα θηλάσουν κανονικά. Δεν μπορούμε να φάμε το κρέας του ζώου για  περίπου 15-20 ημέρες. Αυτά είναι τα μείον που πολύ δεν δίνουν τα αντιπαρασιτικά στα ζώα αλλά  τα εντόσθια παραμένουν αφύλαχτα στα παράσιτα και είναι αμφιβόλου υγείας.
Τρεις ημέρες μετά την γέννα χορηγώ το χάπι  η με ένα όργανο που λέγεται εκτοξευτήρας χαπιών ολόκληρο η το τρίβουμε σε σκόνη και το δίνουμε μαζί νε πολύ λίγο καλαμπόκι και πίτουρο για να το φάνε όλο. Από εκεί και περά  μια φορά το μήνα ειδικά την άνοιξη το χάπι του θα το πάρουν οπωσδήποτε μέχρι την εποχή που θα πιαστούν και το στάματα.
http://www.facebook.com/groups/mikrifarma/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΔΩ ΣΧΟΛΙΆΖΕΙΣ